SINGAPORE
Eigenlijk weet ik niet zoveel van het land en ben ik me er eind mei 2022 in gaan verdiepen.
Singapore, officieel de Republiek Singapore (Engels: Republic of Singapore; Maleis: Republik Singapura; vereenvoudigd Chinees: 新加坡共和国; traditioneel Chinees: 新加坡共和國; pinyin: Xīnjiāpō Gònghéguó, Tamil: சிங்கப்பூர் குடியரசு Ciṅkappūr Kudiyarasu), is een stad- en eilandstaat in Zuidoost-Azië. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat van Singapore en van Maleisië door de Straat van Johore. Vooral de laatstgenoemde zee-engte is zeer nauw. De Straat van Singapore is een deelzee van de Straat Karimata en daarmee weer van de Zuid-Chinese Zee. Het hoofdeiland, Singapore of Pulau Ujong, is met het vasteland van Maleisië verbonden door een dijk, de Johor–Singapore Causeway in het noorden, en een brug, de Malaysia–Singapore Second Link, in het noordwesten. Ook enkele omliggende binnenlandse eilanden zijn met het hoofdeiland via vaste verbindingen verbonden. Er vindt veel landaanwinning plaats om de bevolking te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen te kunnen aanleggen. Het hoogste natuurlijke punt is de Bukit Timah Hill op 164 meter. Mount Faber is een ander hoog punt op 105 meter. Deze heuvel is een toeristische trekpleister vanwege het panoramische uitzicht op de haven en de stad.
Republic of Singapore
新加坡共和国
Republik Singapura
சிங்கப்பூர் குடியரசு(Details)(Details)BasisgegevensOfficiële landstaalMandarijn, Maleis, Tamil, EngelsHoofdstadSingapore (stadstaat)RegeringsvormRepubliekStaatshoofdPresident Halimah YacobRegeringsleiderPremier Lee Hsien LoongReligieBoeddhisme 33,2%
Christendom 18,8%
Islam 14%
Taoïsme 10%
Hindoeïsme 5%
Overigen 0,6%
Geen 18,5%[1]Oppervlakte716 km² [2] (1,444% water)Inwoners3.771.721 (2010)[3]
6.209.660 (2020)[4] (8.672,7/km² (2020))OverigeVolksliedMajulah SingapuraMunteenheidSingaporese dollar (SGD)UTC+8Nationale feestdag9 augustusWeb | Code | Tel..sg | SGP | 65Voorgaande staten Maleisië
Kolonie Singapore1963-1965
1819-1963DetailkaartPortaal Landen & Volken
Van iemand die er woont vernam ik:
Singapore is een prachtige eilandnatie, een bloeiende metropool. Vanwege zijn mooie en strakke uitstraling staat het bekend als de "Tuinstad". Mensen van over de hele wereld komen hier samen, met verschillende kenmerken en prachtige landschappen
Op 3 juni vind het zogeheten Singapore drakenboot festival plaats of zowel:
SINGAPORE DRAGON BOAT FESTIVAL
Eeuwenoude traditie leeft voort in het moderne Singapore met het Dragon Boat Festival, een traditionele Chinese feestdag met apocriefe oorsprong die teruggaat tot het tijdperk van de Strijdende Staten in China.
Drakenbootraces en dumplings - twee van de meest onderscheidende elementen van het festival - hebben hun wortels in een verhaal over patriottisme en politiek.
Een legendarische figuur
Een van de meest blijvende legendes in verband met deze viering vertelt het verhaal van Qu Yuan, een onvergankelijke minister van staat tijdens het China-tijdperk van de Strijdende Staten. Ooit een vertrouwde adviseur, werd hij door zijn keizer verbannen vanwege politieke intriges en in wanhoop, wierp zich in de rivier en maakte een einde aan zijn leven.
Omdat hij geliefd was bij het gewone volk, begonnen vissers hun roeiriemen tegen het water te slaan in een wanhopige poging om te voorkomen dat de mensetende vissen in de rivier zijn lichaam zouden verslinden. Anderen gooiden gekookte rijst gewikkeld in bladeren in het water, in de hoop dat de vissen ze in plaats daarvan zouden opeten.
De verhalen zijn goed versmolten met de traditie van Chinese vissers die boten in de vorm van een draak gebruiken om 'draken' in de rivier te sussen, die tijdens de Han-dynastie tot een sport evolueerden.
Op de drums slaan
Tegenwoordig blijven veel kenmerken van de oude rassen intact, waaronder de lange en smalle bootvormen, de voorsteven die zijn beschilderd met drakenkoppen en de trommels die het tempo bepalen voor de roeiers.
In Singapore heerst een feestelijke sfeer als deelnemers woedend aan hun roeiriemen trekken, leiders op hun trommels slaan, met vlaggen wordt gezwaaid en toeschouwers juichen voor hun favoriete teams.
Het is krachtige actie, tragische geschiedenis en spannende kameraadschap, versmolten tot één meeslepend en opwindend spektakel.
Maak jouw eigen website met JouwWeb